Flera bilbränder i Lunagallerian på kort tid. Foto: SVT

Ung tjej anhållen för grov mordbrand i Lunagaraget i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En ung tjej greps igår strax efter klockan 17 misstänkt för grov mordbrand efter att en bil satts i brand i Lunagallerians parkeringsgarage i centrala Södertälje.

Polisen kan i nuläget inte säga om det finns någon koppling till de två tidigare bilbränderna som skett i gallerians garage på kort tid.

Efter gripandet fördes den unga tjejen till polisstationen för förhör och sitter nu anhållen i väntan på eventuellt åtal för grov mordbrand.

– Jag kan bekräfta att en tjej i övre tonåren greps på platsen och är anhållen för grov mordbrand, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Polisen kan i nuläget inte säga något om motivet.

Flera bilbränder i Lunagallerians parkering

SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat om ett antal bilbränder på kort tid i just Lunagallerian. Enligt Mats Eriksson är det för tidigt för att säga om händelserna hänger ihop.

Rök vällde ut från Lunagalleriets parkeringsgarage under onsdagskvällen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rök väller ut från garaget intill Lunagallerian i Södertälje – den tredje branden i samma garage på bara några dagar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.