Polisen larmades till Ronna då ungdomar kastade smällare. Foto: SVT

Ungdomsgäng kastade bangers mot polis i Ronna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen kastades så kallade bangers mot polisen i Ronna. Det ska handla om ett ungdomsgäng som sedan satte en bil i brand och utsatte ytterligare bilar för skadegörelse.

Enligt Kristoffer Olofsson, som är operativ koordinator på polisen, ska det ha handlat om en polispatrull på plats i Ronna för rutinpatrullerade. De fick strax före klockan sju på kvällen larm om att någon kastade smällare, så kallade bangers.

Polisen på plats i Ronna konfronterade en person som kastade bangers. Då ska ett större ungdomsgäng ha anslutit sig och börjat kasta bangers mot polisen. Det var cirka 15-20 personer som ska ha kastat smällare.

Smällare och bangers i Södertälje

Bilbrand i samband med avlägsnandet

Ingen av ungdomarna greps, utan avlägsnades från platsen. Enligt Kristoffer Olofsson ska en personbil ha satts i brand i samband med avlägsnandet. Ett fåtal till bilar ska även ha utsatts för skadegörelse.

– Problematiken med ungdomsrelaterade ordningsstörningar är återkommande i Ronna, säger han.

Och det är ett fåtal individer det rör sig.

– Boende i Ronna är nog trötta på det här, säger Kristoffer Olofsson.

Ungdomar 12-25 år gamla

Enligt polisens bedömning rör det sig om ungdomar mellan 12-25 år gamla. Många av ungdomarna kunde identifieras på plats. Men polisen kunde inte identifiera vem som hade kastat smällarna mot polisen.

– Vi har inte kunnat koppla en specifik person till en specifik händelse, säger Kristoffer Olofsson.

Två anmälningar upprättades

På plats upprättades två anmälningar. En om försök till grov misshandel då bangers kastades mot polisen. Och en anmälan om skadegörelse i samband med bilbranden och skadegörelse av andra bilar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smällare och bangers i Södertälje

Mer i ämnet