Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sprängningen var så kraftig att hyreshuset i Ronna Centrum fick stora skador. Se förödelsen i en av grannlägenheterna. Foto: Kalle Thulin/SVT

Uppgifter: Sprängning var riktad mot Sis-anställd

Uppdaterad
Publicerad

Explosionen som inträffade i Ronna under natten mot tisdag var riktad mot en anställd vid ett Sis-hem i Södertälje, enligt flera poliskällor. Motivet bakom dådet ska ha varit att den anställda vägrat förse en intagen med en mobiltelefon så att den unga mannen skulle kunna planera en rymning från Sis-hemmet.

Under kvällen för explosionen ska två misstänkta knackat på hemma hos den Sis-anställde och där ska ett bråk ha uppstått. Polisen kom till platsen för att utreda bråket. Efter att polisen åkt från platsen ska en detonation utanför lägenhetsdörren ha utlösts av samma gärningsmän.

En person i lägenheten skadades och fick föras till sjukhus. Detonationen var så kraftig att fastigheten fick stora skador.

Se förödelsen i videon ovan.

Två misstänkta

– En patrull var initialt på platsen för ett bråk mellan några unga killar. Ungefär 20 min efter att kollegerna lämnat platsen ska explosionen ha skett, säger en källa till SVT Nyheter.

Polisen har två misstänkta för dådet men endast en man är anhållen misstänkt för sprängningen.

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) låter hälsa via sin pressekreterare att han inte vill kommentera ärendet för tillfället.

SVT Nyheter söker Sis (Statens institutionsstyrelse) för en kommentar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet på plats i Ronna centrum i Södertälje med anledning av en explosion i ett flerfamiljshus. Foto: Blåljusbilder

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.