Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Programledare Rasmus Ejneberg sänder fem olika program – bland annat Södertälje – varje kväll. Foto: SVT

Vanliga frågor om dina lokala nyheter i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Varför är det Stockholmsnyheter i Södertäljes lokala sändningar?

SVT:s lokala nyhetssändning i Södertälje är en så kallad edition. Det innebär att vi kompletterar nyheterna från hela länet med riktade nyheter från Södertälje, Nykvarn och Salem. Du som tittare får det viktigaste från dagen i Södertälje – men också nyheter från resten av länet.

Vill du ha ett helt lokalt nyhetsflöde ska du se till att ladda ner SVT Nyheters app eller gå in på svt.se/sodertalje i din webbläsare.

Hur ser redaktionen ut?

SVT Nyheter Södertäljes redaktion består av fem reportrar som bevakar Södertälje, Nykvarn och Salem. Vi är, tillsammans med Helsingborg, SVT:s minsta redaktion. Från Storgatan gör vi nyhetsutbudet som finns online medan våra sändningar görs från vår studio i Stockholm.

Hur väljer ni nyheter?

Vi rapporterar om nyheter som berör och engagerar många. Det handlar ofta om ämnen som bostäder, integration, vård och skola.

En mer fördjupande och detaljerad bevakning inom sport och kultur hänvisar vi till våra kollegor på SVT Sport och SVT Kultur.

Varför upprepas nyheter?

Läs mer här.

Jag får inte in Södertäljesändningarna i min tv – hur gör jag?

Det är tv-operatörerna som tar hand om distributionen av de lokala tv-kanalerna. Om man får en fel lokalkanal får man kontakta operatören.

Om man tar emot kanalerna via marknätet är Teracom operatören i detta fall och man hittar kontaktvägar till dem här.

Om man är abonnent hos satellitbolagen Canal Digital och Viasat så saknas Södertäljes kanal där eftersom deras satellitkapacitet räcker bara för ett begränsat antal kanaler (Viasat visar 10 och Canal Digital visar 13 av SVT:s 21 lokala kanaler).

Hur gör jag om jag vill lämna ett tips?

Det är du varmt välkommen att göra! Du når oss lättast via mejl: sodertalje@svt.se. Du kan också ringa redaktionen: 08-784 77 73.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer