Arkivbild. Skytten skickade ett sms där det stod ”the target is eliminated” efter att ha skjutit ihjäl tiken. Foto: TT

Vargskytt åtalas för jaktbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköt ihjäl vargtiken i Sjundareviret åtalas nu för grovt jaktbrott. Dessutom åtalas han och ytterligare en person för brott mot kameraövervakningslagen.

I september 2015 sköts vargtiken i Sjundareviret, mellan Gnesta och Södertälje ihjäl. Skytten har hävdat att han var tvungen att skjuta ihjäl vargen för att skydda sin hund.

Men efter närmare två år åtalas nu mannen för grovt jaktbrott och ytterligare en man för brott mot kameraövervakningslagen, eftersom de satt upp kameror på flera platser där allmänheten vistas.

”Mannen har låtit sin mindre hund springa lös på avstånd av runt 20 meter från honom. När han skjuter vargen har inget angrepp påbörjats och den lösa hunden har inte reagerat på vargen. Efter att vargen har skjutits har mannen skickat ett sms med texten ”the target is eliminated”, står det i åtalet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet