Hör Volkswagens kommunikationschef: ”Vi vill kunna visa att verkligheten är bättre än ryktet” Foto: Samy Dahlman/SVT

Volkswagen vill byta namn på Hovsjö industriområde: ”Har inte positiv klang”

Uppdaterad
Publicerad

Volkswagen har sitt svenska huvudkontor i Hovsjö industriområde i Södertälje, men fordonstillverkaren vill att kommunen byter namn på området. En av anledningarna är Hovsjös dåliga rykte, något som LT var först med att berätta.

Volkswagen vill att området där huvudkontoret ligger istället för Hovsjö ska heta Vasa, precis som det angränsande området heter och som är namnet på trafikplatsen vid motorvägen där. De menar att namnbytet skulle göra det lättare för besökare att hitta till kontoret och att det skulle kunna underlätta i rekryteringen.

– Tyvärr har inte namnet Hovsjö en helt positiv klang och det är något vi har märkt när vi rekryterar, man är lite osäker på om det är ett tryggt område och så vidare, säger Marcus Thomasfolk, kommunikationschef på Volkswagen.

Vad har ni fått för svar från kommunen om namnbytet?

– Det svar vi har fått är att de har titta på detta men att det är en kostsam process, men de har inte sagt att det inte kommer bli så.

Hovsjö klassades 2019 av polisen som ett riskområde, det vill säga ett utsatt område som riskerar att förvärras till ett särskilt utsatt område.

Se mer om varför Volkswagen inte vill förknippas med Hovsjös dåliga rykte i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.