120 får gå från Eberspächer

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart att 60 anställda och ytterligare 60 visstidsanställda tvingas lämna sina jobb på företaget Eberspächer i Nyköping.

I oktober lämnades beskedet om att uppemot 200 personer varslades om uppsägning från företaget som tillverkar ljuddämpare till lastbilar.

– Folk är ju deprimerade och oroliga, de funderar ju på om det räcker med det här varslet eller om det kommer ett till. Så att stämningen är nedstämd på alla, säger Niklas Engström, huvudskyddsombud Eberspächer i Nyköping.

Kan det röra sig om fler varsel?

– Jag hoppas ju inte det men visst i fordonsbranschen så går det ju upp och ner, så det finns risk att det eventuellt kan bli fler i höst om det inte vänder, säger Niklas Engström.

Tidigare i veckan blev det klart att 44 anställda sägs upp från intilliggande bilreservdelslagret Orio i Nyköping. Redan i höstas varslade dessutom företaget Thorsman 15 personer.

– Ja det är ju tråkigt att konjunkturen vänt på det här sättet. Vissa medlemmar hos oss slår det hårdare mot, då de har sin sambo som är inblandade i varslet på den sidan. Det är inte roligt för någon i de här situationerna, säger Niklas Engström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.