Polisen spärrade av ett stort område i samband med skottlossningen. Foto: SVT

17-åring häktad efter skjutningarna i Årby

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke har under onsdagen häktats misstänkt för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott i samband med ett mordförsök i Årby under mars, det skriver Eskilstuna-Kuriren.

Pojken är misstänkt för att vara inblandad i skjutningen som ägde rum den 13 mars i Årby. Tidningen skriver att det inte finns något känt brottsoffer.

17-åringen greps under måndagen. Som vi tidigare rapporterat om lyckades polisen gripa ytterligare två personer, en man i 20-årsåldern respektive 35-årsåldern. Men enligt Eskilstuna-Kuriren släpptes den yngre mannen medan den äldre fortfarande sitter anhållen.

Rättelse: I en tidigare version stod det att 17-åringen var på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i samband med skjutningen den 13 mars. Den uppgiften stämmer inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet