Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: hör åklagare Åsa Kullgren berätta om den bevisning som har lett fram till att 23-åringen nu åtalas. Foto: SVT

23-åring åtalad för fem år gammal dödsskjutning i Eskilstuna: ”Dna-tekniken har gått framåt”

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man, skriven i Sollentuna, åtalades i dag misstänkt för mord och grovt vapenbrott efter att en man skjutits ihjäl i Nyfors i Eskilstuna 2018. Dna-träff på ett par handskar och ett vittne som namngett skytten är en del av förklaringen till vändningen i fallet.

Skjutningen inträffade strax före klockan 19.30 den 21 november 2018. Mitt bland folk i centrala Nyfors sköts en 22-årig man, tidigare känd av polisen, ihjäl.

Dna-träff på handskar

Ärendet fick en ny vändning för ett år sedan och polisen kunde återuppta förundersökningen då man fått dna-träff på ett par handskar. I september 2023 häktades en 23-åring efter att polisen säkrat spår.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Vi har klarat upp det här mordet bland annat tack vare att dna-tekniken gått framåt. Den misstänkta gärningspersonens dna har hittats på ett par handskar som användes vid mordet, säger åklagaren Åsa Kullgren i ett pressmeddelande.

23-åringen åtalas på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Vittne har namngett skytten

Åklagare Kullgren säger att man har vittnesuppgifter och stark bevisning då ett vittne namngett skytten, och att man har vapen i beslag samt dna-träff från mordkvällen.

Handlingar från tingsrätten visar att den misstänkta 23-åringen tidigare bland annat är dömd för narkotikabrott, misshandel, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Den åtalade förnekar brott.

I klippet ovan: hör åklagare Åsa Kullgren berätta om den bevisning som har lett fram till att 23-åringen nu åtalas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Åsa Kullgren berätta vad som gjort att polisen kunnat hitta en misstänkt för det fem år gamla mordet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet