Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Åsa Kullgren berätta vad som gjort att polisen kunnat hitta en misstänkt för det fem år gamla mordet. Foto: SVT

23-åring häktad för fem år gammal dödsskjutning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man skriven i Sollentuna har häktats misstänkt för en dödsskjutning som inträffade på öppen gata den 21 november 2018 i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.

– Nya spår har lett till den här personen, säger polisens utredare Yakup Irak.

Mordet skedde vid 19.30-tiden en onsdagskväll i centrumkärnan mitt bland folk. Dramatiska filmer på sociala medier visade hur ett stort antal människor rörde sig i området och försökte rädda livet på mannen.

Offret var en 22-årig man som sedan tidigare var känd av polisen.

Att utredningen fått ny fart var Eskilstuna-Kuriren först med att berätta.

– Vi har pratat med många vittnen samtidigt som vi vet att det finns folk som vi ännu inte nått som sett saker som kan leda utredningen framåt, säger Yakup Irak.

Den 23-åriga mannen som nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet anhölls under onsdagen. Gripandet ska ha gått lugnt till.

23-åringen förnekar brott.

Så här såg det ut i Nyfors den aktuella kvällen för fem år sedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.