• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

I förhör anser mannen att han inte har begått ett brott, men säger att det var en dum grej. Foto: Polisen

54-årig Eskilstunabo körde motorcykel iklädd polisjacka

Uppdaterad
Publicerad

En 54-årig Eskilstunabo har åtalats för att under en motorcykeltur varit iklädd en polisuniformsjacka. I förhör har han sagt att han hittade den i soporna.

Händelsen ägde rum i slutet av juli i Kvicksund utanför Eskilstuna, då polisen under en trafikkontroll såg hur en motorcykel kom åkande där föraren bar en motorcykeljacka som såg ut att tillhöra polisen. Detta ledde till att den 54-årige motorcyklisten stoppades.  När polisen på plats pratade med mannen sa han att han varken är eller har varit polis.

På jackan står det ”polis” med stora bokstäver över hela ryggen. Den är även prydd med polisens emblem på ärmar och bröst.

Nekar till brott

I förhör säger 54-åringen att han hittade jackan i soporna och endast burit den en gång – alltså vid tillfället där han stoppades.

Åtal har nu väckts och mannen misstänks för föregivande av allmän ställning, det vill säga att man utger sig för att vara en myndighetsperson. Mannen vidgår händelseförloppet men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.