Adrian har tältat hela veckan för att se Kents avsked

Uppdaterad
Publicerad

Han började köa utanför Tele2Arena i Stockholm redan i lördags. Kent-fantasten Adrian Sadikovic från Eskilstuna har laddat upp länge för bandets sista spelning någonsin i morgon.

– Det är väldigt kallt, men det är värt det till slut. Att stå där framme på spelningen och se allt på nära håll är en helt annan upplevelse, säger Adrian som sover i ett tält i anslutning till arenan.

Han har varit ett Kent-fan sedan han var 13 år och har sett bandet live 50 gånger, varav 15 gånger nu under höstens avskedsturné.

Musikgruppen Kent lägger ner

Svensk musikhistoria

– De fångar något som är svårt att beskriva, någon sorts gemenskap, en känsla av utanförskap som de har lyckats förmedla.

– Kent har betytt jättemycket för svensk musikhistoria och för Eskilstuna. Det är få band som har betytt så mycket.

Han är ett av tiotalet fans som köar utanför arenan sedan i helgen.

– Man måste ta chansen och se de sista spelningarna, det är inte samma grej varje gång som många tror utan det är olika låtar, känslor och upplevelser, säger Adrian.

”Kommer vara sorgligt”

Men hur känns det att det snart är över?

– Det är väldigt sorgligt och jag tror det är få som har förstått det. Det kommer vara sorgligt, men jag respekterar deras val att sluta på topp.

Se inslaget med Adrian i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikgruppen Kent lägger ner

Mer i ämnet