Vice chefsåklagare Ola Björstrand utreder mordet på en 21-årig man i Nyköping. Foto: Pontus Stenberg/Sofia Hårdänge

Åklagaren om mordoffret i Nyköping: ”Han var inte kriminell”

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige man som för en vecka sedan sköts till döds utanför Långbergsskolan i Nyköping var inte kriminell. Det vill vice chefsåklagare Ola Björstrand understryka efter att rykten om det motsatta börjat florera.

Utredningen går vidare kring vad som hände vid busshållplatsen utanför Långbergsskolan sent på kvällen den 17 september. De ansvariga utredarna har hittat spår på platsen och säger sig ha en bra bild av händelseförloppet.

”Tycker det är olyckligt”

Men ännu finns ingen misstänkt och ryktesspridningen har tagit fart i sociala medier om att det skulle vara en uppgörelse mellan kriminella grupperingar.

– Det florerar nu mycket rykten kring den avlidne och det tycker jag är olyckligt, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Han är noga med att poängtera att den mördade mannen inte hade några kopplingar till kriminella kretsar, enligt den utredning som gjorts den senaste veckan.

– Jag tycker att det är viktigt att vi rätar ut det frågetecknet, säger Ola Björstrand.

Inne i ett kritiskt läge

I övrigt är åklagaren förtegen kring utredningen som han menar är inne i ett kritiskt läge.

– Jag givetvis har all respekt för allmänintresset kring detta fall men vi måste nu prioritera och det är kontraproduktivt för min del att stå i media och dela med mig av detaljer, säger Ola Björstrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mördad 21-åring i Brandkärr

Mer i ämnet