Åklagaren: Skottskadade kvinnan var inte måltavlan

Uppdaterad
Publicerad

De två män som på olika sätt misstänks varit inblandade i skjutningen utanför Katrineholm häktades under onsdagen. Nu uppger åklagaren att kvinnan som träffades inte var måltavlan, utan att det istället var en man som också befann sig på platsen.

På nyårsdagen fördes en kvinna till sjukhus efter att ha blivit skjuten i överkroppen utanför Katrineholm. Strax efter greps och anhölls två män, en i 40-årsåldern och en i 60-årsåldern. Männen har nu häktats i väntan på åtal. Den ena på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott och den andre misstänkt för medhjälp till försök till mord. Måltavlan ska ha varit en man som befann sig på platsen utanför den husvagn kvinnan var i när hon blev skjuten.

– Det har tidigare funnits två misstankar om försök till mord men den ena är omgjord till grovt vållande till kroppsskada. Brotten kommer utredas tillsammans som en och samma händelse, säger åklagaren Ida de Luna Sjöholm.

Bestrider häktningen

De häktade männen bestrider sina respektive häktningsyrkande. Men då båda männen riskerar att påverka utredningen och för att mannen i 60-årsåldern är misstänkt för brott med två års fängelse på straffskalan har tingsrätten valt att gå på åklagarens linje.

”Har en bild av vad som hänt”

Ida de Luna Sjöholm berättar att hon har en bra bild över vad som har hänt, men vill inte under pågende utredning kommentera händelsen ytterligare.

– Det jag kan säga är att samtliga har någon typ av bekantskap.

Hon har nu till den 19 januari klockan 11 på sig att väcka åtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.