Att möjligheten med att betala med kontanter minskar drabbar främst äldre och personer med funktionsnedsättning. Det visar Länsstyrelsens årliga rapport kring ämnet. Foto: TT

Äldre kvinna bestulen på bankkort i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna ringde på hemma hos en äldre person i Eskilstuna och påstod att hon var där för att byta batterierna i brandvarnaren. Istället stal kvinnan ett bankkort och försvann från platsen.

Brottsoffret, en 96 årig kvinna, anmälde själv händelsen som inträffade strax efter klockan fem på fredagskvällen till polisen.

Enligt henne fick kvinnan komma in i hennes lägenhet, men väl inne ska kvinnan ha tagit till våld för att få tag på bakkortet. Den 96 åriga kvinnan ska inte ha blivit skadad fysiskt.

Polisen är på plats i kvinnans bostad i området Fröslunda och ska ha säkrat en del spår. Ännu finns ingen misstänkt och händelsen utreds som rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.