Aleks operation lyckades

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska vi återigen få träffa 9-årige Alec Poulten från Trosa som lider av en CP-skada. För några veckor sedan åkte han till USA för att genomgå en operation som skulle hjälpa honom att gå.

Maj 2013. På ett sjukhus i USA förbereder sig Alek Poulten inför den operation som skulle kunna få honom gå själv. Nu är det bara dagar kvar. 

Vi har följt honom ända sen i vintras, när kompisarna i Trosa drog igång en insamling för att Alek skulle kunna åka till USA och gå igenom en dyr operation som inet utförs och inte heller betalas av Sverige. Insamlingen gav totalt över en halv miljon kronor. Resan till USA kunde förverkligas.

Alek på egna ben

Det har gått tre dagar nu sedan Alek opererades i ryggen, och det har blivit dags för honom att testa sina ben för första gången sen ingreppet.

Ryggbedövningen kopplats bort och det gör ont. Nu har det gått en och halv månad sen operationen som har visat sig oväntat lyckad.  Varje dag märks nya framsteg. Även om det är hård träning som gäller.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alek på egna ben

Mer i ämnet