Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Författaren Elaf Ali via länk fick eleverna på Zetterbergsgymnasiet i Eskilstuna att tänka till. Foto: SVT

Elever i Eskilstuna fick föreläsning om hedersvåld: ”Måste prata mer om det här i skolan”

Publicerad

Under tisdagen var det föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck på flera skolor i Eskilstuna. Författaren Elaf Ali var med via länk och berättade om sina upplevelser att växa upp under förtryck.

– Hon kan bli som en förebild för unga tjejer och killar när hon vågar prata om det, säger Angelica Persson på Zetterbergsgymnasiet.

Författaren själv satt i Stockholm och föreläsningen modererades från stadshuset i Eskilstuna. Föreläsningen riktade sig till elever i årskurs 9 och första året på gymnasiet.

– Det är fler som kan vara med på det här sättet, eftersom vi inte har inte lokaler för alla skolor med alla elever och lärare. Totalt var det tio skolor som valde att följa föreläsningen, säger Beian Wilén, samordnare mot hedersrelaterat våld och förtryck i Eskilstuna kommun.

Föreläsningen är en del i kommunens handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor, inklusive hedersvåld och förtryck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer