Omkring 25 fordon förstördes på ett tjugotal olika platser i Eskilstuna under natten till söndag. Tre personer greps och anhölls i samband med en av bränderna. De har nu försatts på fri fot men är fortfarande misstänkta. Foto: SVT

Anhållna misstänkta för brandattack har släppts

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som i söndags kväll greps och senare anhölls misstänkta för försök till grov skadegörelse i samband med en av brandattackerna i Eskilstuna har försatts på fri fot. De är fortfarande misstänkta men rubriceringen har ändrats till försök till skadegörelse.

– Jag har precis hävt anhållandet på de tre misstänkta. Jag anser det inte proportionerligt att begära dem häktade för den brottsrubriceringen, säger åklagaren Anna Asklöf.

Att brottet inte längre anses grovt beror på de utsatta bilarna.

Brandattacker i eskilstuna

– Det samlade värdet på de bilar som polisen sett haft bensin på sig inte når upp till en grov skadegörelse. Det är svårt att se också att jag kommer att kunna styrka brott i slutändan. Men det får den fortsatta utredningen visa, säger Anna Asklöf.

I samband med de övriga bränderna finns det ännu inte några skäligen misstänkta gärningspersoner, så där har poliserna hand om utredningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandattacker i eskilstuna

Mer i ämnet