Polisen har fått tillstånd att använda drönare för att bevaka polishuset i Eskilstuna. I klippet ovan berättar lokalpolisområdeschefen Christer Sjöqvist om beslutet. Foto: Pontus Lundahl/TT, SVT

Efter brandattackerna: Polishuset får övervakas med drönare

Uppdaterad
Publicerad

En vecka har gått sedan brandattackerna i Eskilstuna och inga nya gripanden har gjorts sedan brandnatten, då tre personer anhölls en kort period misstänkta för försök till skadegörelse.

På polishuset har säkerheten förstärkts. Förutom den extra kamerabevakning som SVT berättade om förra veckan har polisen har fått tillstånd att använda drönare vid platsen.

Eskilstunapolisen har också fått förstärkning från andra polisområden, både inom och utanför Sörmland.

Under ett par dagar efter brandattackerna bar poliser vid stationen automatvapen, en relativt ovanlig syn i Sverige. Men det var en tillfällig förstärkning, enligt Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

– Uppstår det skärpt behov av bevakning på stationen eller på våra medarbetare kan vi besluta om att bära förstärkningsvapen igen.

Kamerabevakningen och tillståndet att använda drönare består längre, i tre månader.

I klippet ovan berättar Christer Sjöqvist om vad drönarbevakningen innebär och om varför ingen sitter frihetsberövad misstänkta för inblandning i bränderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.