Anna Ekström (M) blir nytt kommunalråd i Gnesta kommun. Foto: Privat

Anna Ekström (M) tar över som kommunalråd i Gnesta

Publicerad

Det blir Anna Ekström (M) som tar över kommunalrådsposten i Gnesta efter partikamraten Ann-Sofie Lifvenhage – som i sin tur blev ny riksdagsledamot sedan Erik Bengtzboe (M) lämnat posten efter misstänkt ersättningsfusk.

Ann-Sofie Lifvenhage (M) lämnar sina kommunala uppdrag i Gnesta för att ta över Nyköpingsmoderaten Erik Bengtzboes plats i riksdagen.

Under måndagen ville partiföreningen i Gnesta inte avslöja vem de utsett till Lifvenhages ersättare, men nu meddelar ordförande Mattias Eldros att det är Anna Ekström som tar över kommunalrådsposten och uppdraget som första vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det känns fantastiskt roligt att jag har fått förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta på Ann-Sofies inslagna väg, säger Anna Ekström.

Sitter kvar i barn- och utbildningsnämnden

Förutom att hon är ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen har hon också posten som första vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Jag kommer att ha kvar den posten. Vi har inlett en omstrukturering som vi ska fortsätta med. Det är väldigt mycket på gång som kräver kontinuitet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gnesta

Mer i ämnet