Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur vill Centerpartiet få stopp på kriminalitet? Hör hur partiledaren Annie Lööf (C) vill vända på utvecklingen. Foto: SVT

Annie Lööf besökte Årby efter skjutningarna: Unga behöver framtidstro

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets Annie Lööf besökte stadsdelen Årby i Eskilstuna efter den senaste tidens oroligheter i stan. Förutom fler poliser för att ta tag i den akuta situationen anser hon att fler unga behöver framtidstro.

Centerpartiet i Eskilstuna bjöd in partiledaren till Årby efter den oroliga våren som varit. Hon var där för att hålla ett dialogmöte om tryggheten.

– Jag har träffat väldigt många boende här i Årby och lyssnat på hur viktigt det är att bygga en trygg likvärdig skola, hur viktigt det är med föreningslivet och civilsamhället som skapar starka föräldrar, säger hon.

Hör henne berätta i klippet ovan om varför hon anser att det förebyggande arbetet är avgörande för att bryta nyrekryteringen till gängen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.