Här har mannen gått till attack. Foto: SVT

Man anhållen efter serie av attacker i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Antalet anmälningar gällande den man som polisen misstänker har cyklat omkring och slagit eller spottat på kvinnor i Eskilstuna är på tisdagen uppe i 15 stycken. På tisdagen anhölls en man misstänkt för attackerna.

– I skrivande stund har vi 15 anmälningar men det finns säkert ett mörkertal och kan komma in fler. Det handlar uteslutande om kvinnor och de är i varierande åldrar, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare.

Polisen har även öppnat tidigare stängda fall som man nu kopplar samman med den misstänkte mannen.

Letar efter vittnen

Enligt Fredrik Hedlund ska händelserna ha inträffat under eftermiddagar och tidiga kvällar.

– Det har hänt från 13-tiden fram till 19.30 så det finns uppenbart folk som har sett det här och vi är på jakt efter vittnen till händelserna, säger han.

Kommer på cykel

Mannen som polisen misstänker ligga bakom händelserna ska enligt Fredrik Hedlund ha två tillvägagångssätt.

– Antingen smäller han till personen i ansiktet eller så spottar han. Han kommer på cykel som han parkerar innan han går fram, efteråt cyklar han iväg.

En anhållen

En man i 20-årsåldern togs in till polisförhör på tisdagen, misstänkt för raden av attacker. Polisen fick tag på honom i närheten av Fors kyrka i centrala Eskilstuna efter tips från en person.

– Mannen kommer att delges misstanke om misshandel och ofredande i 15 fall, sedan kommer åklagare att besluta om han ska anhållas eller inte, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

På tisdagskvällen anhölls mannen av åklagare.

– Han är skäligen misstänkt för misshandel, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.