Reportern Anki-Mähler Önnered gillar löpning så tatueraren Patrik funderade inte länge på vad som skulle smycka hennes arm. Foto: SVT

Äta, skita, sova var hans första tatuering

Publicerad

I veckans avsnitt av serien I fokus möter vi en person som sätter spår för resten av livet. Han heter Patrik Adolfsson och har tatuerat kroppar sedan han själv var 14 år gammal.

Patrik Adolfsson gjorde sin första tatuering på sig själv. Försökskanin nummer två blev hans 11-åriga lillasyster. Då var han själv 13 år och maskinen som han använde hade byggts av deras pappa.

– Jag gjorde ett par luffarprickar. Det är tre prickar i tumvecket och vissa säger att det står för äta, skita, sova – det enkla livet alltså.

I fokus

Tatueringar på könsorgan

Idag smyckar Patrik hela kroppar, till och med könsorgan.

Tycker inte du att det är äckligt?

– Nej, jag tycker inte det. Jag har gjort det på både kvinnor och män och det är inte konstigt. Har man kommit till den punkten så får man lägga bort att man är pryd.

Från ungdomspräster till poliser

Patrik Adolfsson har tatuerat tusentals kroppar i snart 40 år. Och det som driver honom är kreativiteten av att få jobba med sina händer och människorna som han möter.

– Jag har haft alla sorters människor hos mig. Från ungdomspräster till poliser, hamnarbetare och textilarbetare.

Finns det någon tatuering du inte gjort än?

– Ja, jag drömmer om att få göra en helkroppstatuering på någon. Jag skulle vilja göra en japansk tatuering där allt är en enda stor våg med körsbärsblommor.

Missa inte att se tatueringen som vår reporter får i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

I fokus

Mer i ämnet