Mannen som skapat den uppmärksammade Facebook-gruppen skriver nu i ett inlägg att han lägger ner gruppen. Foto: TT

Åtalad i uppmärksammat rättsfall: ”Jag lägger ner Stå upp för Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som skapat den uppmärksammade Facebook-gruppen ”Stå upp för Sverige” skriver nu i ett inlägg att han lägger ner gruppen: ”Orken är slut”, skriver han.

Mannen som står åtalad för att inte ha raderat åtta grova kommentarer som skrivits av andra i gruppen under 2017 skrev på lördagskvällen att han kommer lägga ner ”Stå upp för Sverige”.

I ett Facebookinlägg skriver han bland annat:

”Kommer lägga den här gruppen vilande inom kort. Finns ingen anledning att fortsätta när ni medlemmar hellre diskuterar bensinpriser än Sveriges framtid. Jag har varken tid, kraft eller lust längre. Orken är slut. Märker att er ork tryter också. Antalet medlemmar minskar hela tiden och väldigt få nya tillkommer”.

Foto: Skärmdump från Facebookgruppen

SVT har sökt mannen för en kommentar.

”Jag kan inte läsa alla kommenterar”

I det uppmärksammade rättsfallet har mannen hela tiden menat att han inte kan hållas ansvarig för vad de andra medlemmarna har skrivit.

– Jag kan inte läsa alla kommentarer. Jag har helt vanligt heltidsjobb, sade den åtalade under förhandlingen som hölls under torsdagen.

Men åklagaren menar att mannen agerat med uppsåt eller varit grovt oaktsam och vill att han döms till villkorlig dom och böter.

I det facebookinlägget där mannen skriver att han lägger ner gruppen görs ingen koppling till den pågående rättsprocessen.

Dom meddelas den 22 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer