Foto: SVT

Åtalas för att ha langat stora mängder alkohol till unga i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomar kunde köpa sprit och öl från den misstänkte langaren i Katrineholm. Nu åtalas tre personer för att på olika sätt ha varit inblandade i langningsverksamheten.

Polis och åklagare misstänker att langningsverksamheten i Katrineholm pågått mellan september 2015 och februari 2017. När polisen slog till mot den misstänkta verksamheten ska man ha hittat närmare 600 liter öl och 54 liter sprit. Alkoholvaror som polisen misstänkter skulle säljas vidare.

Nu har en man åtalats för grov olovlig försäljning av alkohol. Ensam eller tillsammans med någon annan ska han ha sålt minst 269 liter starköl och 18 liter sprit till bland annat ungdomar.

”Brottet är grovt då försäljningen utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits yrkesmässigt och i större omfattning och då försäljningen varit inriktad mot ungdomar”, står det i åtalet.

Han och en andra man åtalas dessutom för olovligt innehav av alkoholdrycker. En tredje man åtals för medhjälp till olovlig försäljning av alkohol.

Alla tre åtalade nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer