Foto: TT

Bank-vd:n köpte teknikprylar för en miljon

Uppdaterad
Publicerad

Sörmlands Sparbanks förra vd, Joacim Lindgren, köpte tekniska prylar i mycket stor omfattning – allt för bankens pengar. Det framgår av den internrapport, som TV4 Nyheterna fått del av.

Det har tidigare framkommit att Lindgren, enligt den interna revisionsrapporten, låtit banken stå för krognotor, dyr shopping, hotellbesök, cigarrer och konserter.

Läs mer: Bank-vd:n levde lyxliv för bankens pengar

Turerna i Sörmlands sparbank

Köpte två av varje

Nu avslöjar TV4 Nyheterna, som tagit del av den interna rapporten, att Joacim Lindgren även låtit banken stå för omfattande inköp av tekniska prylar.

Den förra vd:n ska ha uppgett till revisorerna att han har ett stort teknikintresse – och att han alltid köper två av samma produkt, i fall den ena skulle tappas bort eller gå sönder.

Under 3,5 år handlade Lindgren Apple-produkter för 600.000 kronor, enligt rapporten. Han ska också ha inhandlat kameror för 87.000 kronor och högtalare för 150.000 kronor.

Attesteringen sköttes av vice vd

Totalt handlar det alltså om teknikprylar för över en miljon kronor. Men vem som fick del av utrustningen, eller i vilket syfte sakerna inhandlades, har revisorerna inte fått svar på.

Joacim Lindgrens försvarare säger att Lindgren blivit förvånad över anklagelserna och att han förnekar brott.

Det framgår även i utredningen att den som attesterat fakturorna varit vice vd, inte styrelsen i Sörmlands Sparbank. En förundersökning om trolöshet mot huvudman pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna i Sörmlands sparbank

Mer i ämnet