Dykare söker efter mordvapnet i Eskilstunaån. Bilden är tagen från de första dykningarna i november förra året. Foto: SVT

Arbogafallet: Nya dykningar i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Nya dykningar har gjorts i samband med utredningen om sommarstugemordet i Arboga. Polisdykare Rolf Bergström bekräftar att man har dykt under ytterligare en bro över Eskilstunaån – men man har inte hittat det man letar efter.

De nya dykningarna har skett just före jul samt under mellandagarna. Tidigare har man dykt under två olika broar över Eskilstunaån – den första i november, då polisen bekräftade att man sökte efter ett vapen.

– Vi är hitbeordade för att leta efter ett vapen i en utredning, sa Ricard Siewertz polisinspektör vid sjöpolisen i november.

Arbogafallet

Läs mer: Polisdykare letar efter mordvapnet i ”sommarstugemordet”

– Vi har inte hittat det vi letar efter, säger Rolf Bergström, polisens dykutredare.

Oklart om man dyker igen

Han kan inte svara på om det blir fler dykningar – men finns det något i vattnet är chanserna goda att hitta det, säger han.

– Det är utredarna som kommer med önskemål om vad vi ska göra. Vill de att vi ska försöka på nytt gör vi det, säger han.

SVT Nyheter Sörmland har försökt nå kammaråklagare Jessica Wenna för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet