Nyköpings kommun köper Horsvik. Foto: SVT

Beslut fattat: Nyköpings kommun köper Horsvik

Uppdaterad
Publicerad

På extrainsatt möte under tisdagskvällen fattade Nyköpings kommunfullmäktig beslut om att köpa Horsvik gård. Köpesumman ligger på 14 miljoner kronor.

Beslutet var väntat. Förslaget att köpa gården har varit uppe tidigare men skickades då på återremiss eftersom oppositionen inte ansåg att den ekonomiska kalkylen höll. Det gjorde man inte den här gången heller och oppositionspartierna röstade emot förslaget, som ändå gick igenom med två röster marginal.

Ett rekreationsområde

Därmed köper Nyköpings kommun Horsvik från Studsvikskoncernen. Vad som exakt ska hända med området är inte bestämt, men tanken är att det ska bli ett rekreationsområde för Nyköpingsbor och andra besökare.

– Det viktigaste är att det blir tillgängligt för Nyköpingsborna, sa Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT tidigare i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.