Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alice Palmkvist hörde skotten eka mellan husen på Bellmansplan. Hör henne berätta om lördagens skottlossning. Foto: SVT

Boende efter skjutningen i Eskilstuna: ”Det känns väldigt otryggt”

Uppdaterad
Publicerad

Skotten ekade mellan husen på Bellmansplan på lördagskvällen. Dagen efter syns tydliga spår av kulor och hos de boende finns en känsla av otrygghet.

Runt klockan 20.00 på lördagskvällen hördes en snabb serie av smällar på Bellmansplan. Dagen efter syns fem tydliga kulhål i en port till ett av flerfamiljshusen.

Enligt polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg rubriceras brottet som försök till mord och grovt vapenbrott.

– När man avlossar skarpa vapen finns det alltid en risk att det går väldigt illa. Det är därför det rubriceras som mordförsök, säger han.

Hittills har polisen inte påträffat någon som ska ha skadats eller träffats av kulorna och enligt Johansson Strömberg är det i nuläget inte klarlagt om det fanns någon måltavla för skotten.

– Varför det inträffade och hur det gick till vet vi inte just nu. Det är det förundersökningen ska svara på, säger han.

Johansson Strömberg uppger att ingen har gripits som misstänkt för brottet och han uppmanar den som kan ha upplysningar om händelsen att vända sig till polisen.

Alice Palmqvist bor i området och hörde skotten från sin lägenhet.

– Vi hörde sex skott efter varandra men trodde först att det var fyrverkerier, säger hon.

Hör Alice Palmqvist berätta om skottlossningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.