Foto: David Hårseth

Bombdömda i Nyköping ska häktas på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan kom domen mot de två män som varit inblandade i Brandkärrsexplosionen i Nyköping i våras. Männen hade släppts efter rättegången men nu är de efterlysta och ska häktas på nytt.

Under förra veckan fastställdes domen mot en Nyköpingsbo i 20-årsåldern och en 30-åring från Stockholm. Männen dömdes till upp till två års fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Redan för tre veckor sedan släpptes de två männen efter att ha suttit häktade i fyra månader. Nyköpings tingsrätt ansåg inte längre att de kan förstöra utredningen och därmed släpptes de efter slutförhandlingarna.

Explosion i Nyköping

Åklagaren ansåg dock att det fanns risk att männen skulle fortsätta begå brott då de båda är tidigare dömda för allvarliga brott. Åklagaren överklagade häktningsbeslutet och fick det beviljat i Svea hovrätt. Nu är de två dömda efterlysta på nytt.

– Det är inte på något sätt olagligt att hålla sig undan. Man får inte ett längre straff för det men förmodligen känner de nu till att vi letar efter dem, säger Bengt Jansson, chef för Sörmlandspolisens rotel för grova brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Nyköping

Mer i ämnet