Brand i industribyggnad i Åkers styckebruk

Uppdaterad
Publicerad

En maskin började brinna på järnverket Åkers Sweden i Åkers styckebruk i Strängnäs kommun strax efter klockan 12. Över sju enheter från räddningtjänsten åkte till platsen och innan klockan 15 var branden släckt, enligt Frank Granath inre befäl på räddningstjänsten.

En stor maskin ska ha varit orsaken till branden. Varför den började brinna är oklart. Personalen på industrin utrymde och räddningstjänst gick in med rökdykare.

– Just nu åker räddningtjänsten från Eskilstuna med en superfläkt för att kunna få bort röken. Det är en stor fläkt man brukar använda vid tågtunnlar, säger Frank Granath, inre befäl.

Vid 15-tiden var branden släckt och några enheter är kvar på platsen för att ventilera röken. Inga personer ska ha kommit till skada och det finns heller ingen fara för personer i omgivningen.

Polisen har påbörjat en utredning om arbetsmiljöbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer