Flera styrkor var på plats för att släcka branden. Foto: Simon Allinggård

Brand i förrådshotell i Eskilstuna

Publicerad

Ett lagerhotell började brinna i Eskilstuna i natt. Flera styrkor arbetade i timmar med att släcka branden och polisen har nu påbörjat en utredning om mordbrand.

Strax före klockan tolv i natt fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i ett lagerhotell på Langsgatan i Eskilstuna.

– Det var kraftig rökutveckling och brann på flera ställen i lokalen, man kunde antyda att det inte hade startat av sig själv. De hittade en bensindunk och lite grejer på taket, säger Johan Gagnert inre befäl på räddningstjänsten.

Flera styrkor på plats

Styrkor från bland annat Torshälla, Västermo, Västerås och Eskilstuna var på plats och vid 03-tiden på morgonen var branden släckt.

– Det är omfattande rök- och brandskador i lokalen, exakt hur stora skadorna är kan jag inte svara på men de är omfattande, säger Johan Gagnert.

Förrådshotellet fick omfattande brand- och rökskador. Foto: Simon Allinggård

Utreds som mordbrand

Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand och området är avspärrat för teknisk undersökning.

– Vi är på plats och bevakar avspärrningarna. Det finns tecken på att branden är anlagd, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

– Det finns än så länge inga kända vittnen vad vi vet och vi är så klart intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser kring tolvtiden inatt, säger Åsa Willsund.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Räddningstjänsten var kvar på tisdagsförmiddagen, flera timmar efter att branden släckts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer