Skogsbrand vid naturreservat i Nyköping under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen larmades räddningstjänsten till en skogsbrand vid Stendörrens naturreservat i Nyköpings kommun. Branden är nu under kontroll, men räddningstjänsten kommer att vara på plats under måndagsmorgonen för eftersläckningsarbete.

Det var strax innan klockan 15 på söndagen som larmet inkom.

– Branden var 1,5 hektar stor och är i stort sett släckt nu, det pyr bara lite, säger Jan Östergren, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Flera enheter var på plats och arbetade med att släcka branden. Även helikoptrar från MSB kallades in. Strax efter klockan 20 på söndagen meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll. Trots det kallade de in extra styrkor till natten eftersom vinden förväntades tillta.

Extra styrkor

– Vi hade förberett med extra personal och hade kontroll på vinden men täcker upp med lika stor styrka nu som under natten.

Ingen människa och ingen bebyggelse har kommit till skada. Räddningstjänsten kommer att vara kvar för eftersläckningsarbete fram till klockan 14.

Det är just nu mycket stor risk för skogsbränder i länet, enligt SMHI.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer