Foto: SVT

Polisen har säkrat spår på brandplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Vid den tekniska undersökningen kunde polisens tekniker säkra spår som nu gör att man kan fastslå att branden var anlagd.

Den tidigare förskolan Axet i Åkers styckebruk var tänkt att bli HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn, men i fredags morse brann det i byggnaden och det blev ordentliga sot- och rökskador.

Hittat spår som ska analyseras

Sedan dess har polisens tekniker avslutat den tekniska undersökningen.

– Teknikerna har hittat spår som kommer att skickas på analys. Och av dem att döma går det nog med stor sannolikhet att fastslå att branden var anlagd den här gången, säger Lars Franzell på polisens enhet för grova brott.

Inbrottslarmet ljöd först

Han säger vidare att han själv fick ärendet på sitt bord tidigare på dagen, men att teknikerna har jobbat på bra under påskhelgen.

Han bekräftar även uppgifterna att inbrottslarmet gick innan brandlarmet.

– Jag har inte fått teknikernas protokoll än, men teorin om att den eller de som antände byggnaden var där inne först kanske inte är så långsökt.

Brottsrubriceringen är enligt Franzell mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand på Axet i Åkers styckebruk

Mer i ämnet