Jimmy Jansson (S) tycker att socialdemokraterna har duckat för migrationsfrågan och efterlyser en tydligare och mer sammanhållen politik. Foto: Jimmy Jansson

”Jag blir förbannad och uppgiven”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunapolitikern Jimmy Jansson (S) fördömer nattens brand och menar att de som i första hand drabbas sannolikt är barnen som går miste om ett kollo.

Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, känner ilska och frustration efter den misstänkta mordbranden vid Sågersvedets barnkoloni, som fanns med på kommunens lista över möjliga asylboenden.

– Vad ska man säga? Det är fruktansvärt, man blir förbannad.

Branden vid Sågarsvedet

Jimmy Jannson påpekar att om det skulle visa sig att branden är vara anlagd, så är det i första hand ett kollo för barn man har bränt ned.

– Det var ju inte ens säkert att det skulle bli ett asylboende, och om det hade blivit det så var det en tillfällig lösning under en kortare period.

Hur tänker man kring säkerheten nu?

– Läget var ju uppskruvat redan innan det här med tanke på det som hänt runt om i landet. Säkerheten kommer att skärpas ytterligare, men det är ju främst en polisiär fråga. Kommunen är dock fastighetsägare och har dialog med Migrationsverket och polisen om säkerhetsarbetet, säger Jimmy Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden vid Sågarsvedet

Mer i ämnet