Foto: SVT

Brandorsaken ännu okänd

Uppdaterad
Publicerad

Det är för hett för polisens tekniker att titta närmare på brandplatsen. Orsaken till branden på Grafikens hus i Mariefred natten till söndagen är fortfarande oklar.

Det har gått nästan två dygn sedan Grafikens Hus i Mariefred brann ner.

Polisen, som inlett en förundersökning om misstänkt grov mordbrand, har inte kunnat genomföra några tekniska undersökningar ännu.

Branden i kungsladugården i Mariefred

– Vi har samlat uppgifter från närboende, vittnen, folk från räddningstjänsten och så vidare. Vi måste avvakta, det ryker rätt friskt och det är alldeles för varmt för folk att gå in, säger Lars Franzell, förundersökningsledare Sörmlandspolisen.

Har ni några teorier om vad det kan handla om?

– Nej, inte alls. Det blir bara spekulationer. Vi får avvakta tills teknikerna förhoppningsvis kommer fram till någonting, säger Lars Franzell.

Det snabba brandförloppet förklaras bland annat med extremt blåsiga väderförhållanden.

I höstas fick Grafikens hus i Mariefred en donation på över 500 grafiska verk av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd. Igår skulle en utställning med 100 av de donerade verken ha öppnats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i kungsladugården i Mariefred

Mer i ämnet