Foto: Tittarbild/SVT

Allt fler busschaufförer använder mobilen i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Sörmlandstrafikens busschaufförer använder mobiltelefonen under tiden de kör, allt oftare. Åtminstone om man ser till antalet synpunkter som kommer in från länets bussresenärer.

– Det skulle kunna få jättestora konsekvenser såklart. Precis som när vi som privatpersoner framför våra fordon, säger Hanna Bergström, enhetschef på Sörmlandstrafiken.

Frågan om mobiltelefoner i busstrafiken har varit ordentligt på tapeten den senaste tiden och flera mobilsurfande chaufförer har också filmats av resenärer, bland annat i Stockholm och i Göteborgstrakten.

Mobilsamhället

Dubblerat antal synpunkter

Och även här i länet finns alltså synpunkter på chaufförernas mobilanvändande och de har blivit fler det senaste året. Under januari till och med augusti 2015 kom 10 synpunkter in, under samma period i år hade siffran fördubblats.

– Jag tror att det handlar om en ökad medvetenhet hos våra resenärer om att det inte är okej att använda mobiltelefonen när man framför ett fordon, säger Hanna Bergström.

”Vädjar vi till våra resenärer”

Enligt Hanna Bergström är inte antalet synpunkter speciellt stort i jämförelse med de 60.000 turer som Sörmlandstrafiken genomför i månaden.

Dessutom menar hon att det är bra att hon får kännedom om problemen som finns ute i trafiken.

– Därför vädjar vi till våra resenärer och till allmänheten i stort att höra av sig till vårat servicecenter eller via mejl så vi får ännu bättre kännedom om hur den faktiska situationen är, säger Hanna Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mobilsamhället

Mer i ämnet