Rullstolsrampen följer inte den ritning som politikerna godkänt, menar Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Björn Gustavsson/SVT

Bygge vid runristning sågas av kommunpolitiker

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av en rullstolsramp vid ett av Eskilstunas fornminnen har fått politikerna att sätta ner foten. Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) anser att den jättelika rampen helt tar fokus från den tusen år gamla attraktionen.

Sigurdsristningen skulle göras tillgänglig med en rullstolsramp. Politikerna i kommunstyrelsen avsatte pengar till projektet och ritningen godkändes.

– Jag är otroligt förvånad över hur mycket som skiljer mellan ritningen och den praktiska verkligheten, säger Jimmy Jansson (S) när nu bygget börjar närma sig färdigt.

Ingen återkoppling

Politikerna vet inte vad som gått fel efter att de godkände ritningen.

– Därefter har det ju skett en projektering och en dialog med länsstyrelsen och antagligen med kommunen på tjänstemannasidan. Sedan har det inte varit någon återkoppling, utan utgångspunkten har varit att den här skissen skulle följas. Men resultatet har blivit något annat, konstaterar han.

Inga nya pengar

Kostnaden för hela byggprojektet kring Sigurdsristningen, där även bland annat parkering och toaletter ingår, väntas bli 4,3 miljoner kronor, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Och några ytterligare medel för att bygga om själva rampen är Jimmy Jansson inte beredd att skjuta till.

– Nej, inte i första skedet, utan vi har ju fattat ett beslut, och då är ju utgångspunkten att den entreprenör och de som har varit ansvariga får ju se till att fullfölja det här beslutet och se till att det blir på det sätt som det var tänkt. Det måste ju vara det sättet man jobbar på, säger Jimmy Jansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer