Foto: Andreas Söderström, Privat

Dags för Årbyfestival i dag

Uppdaterad
Publicerad

I den femtonde upplagan av Årbyfestivalen så kommer det bland annat att bjudas på boliviansk dans, finsk tango och dancehall.

– Det kommer att vara fullsmäckat med underhållning för alla smaker, säger Maria Chergui, ordförande för Årbyföreningen.

Artister som Samboii och Denz kommer att inta scenen framåt kvällen, men dagen inleds först med boliviansk karnivaldans på Fristadstorget.

Förra året var det drygt 2000 besökare på plats och arrangörerna hoppas kunna slå publiksiffran i år.

– Vi kommer att ha bra artister som är på uppgång, som till exempel Adrijana och Denz. Så vi hoppas på stor publik, säger hon.

Flyktingkrisen

Temat för i år är fred och flykt då man vill uppmärksamma den situation som många personer befinner sig i. Arrangören har även samarbetat med ett asylboende i Hållsta där ungdomar från boendet hjälpt till inför evenemanget.

– Det är dem som gör festen och det är så fantastiskt kul att se så många volontärer och ungdomar från området som engagerar sig och vill hjälpa till, säger Maria Chergui.

Dans och graffiti

Det kommer även att vara 17 unga danstalanger som kommer att uppträda under dagen.

– Det här är Årbybornas egna festival, säger Maria Chergui.

Besökarna kommer också att bjudas på graffitimålning under hela dagen då Graffitikomissionen från Eskilstuna kommer att måla i Årby. En av dem som kommer att delta är 28-årige Roger Lindgren vars hobby är graffitimålning. Han berättar att de kommer att göra sina målningar utifrån årets tema.

– Vi kommer att börja tidigt på morgonen med att göra en skiss av våra egna tolkningar av temat så det ska bli intressant att se vad de andra konstnärerna kommer att skapa, och självklart kul att vi kommer göra det inför publik, säger Robert Lindgren.

Årbyfestivalen 2016

Var: Årby, Eskilstuna

När: 12:00

Här hittar du årets program:

http://www.eskilstunase/sv/Evenemangsguiden/Arbyfestivalen/

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.