Därför ökar flygtrafiken från Skavsta

Publicerad

Allt fler resenärer väljer att resa till och från Skavsta flygplats utanför Nyköping. Det senaste året har det skett en ökning på antalet flygningar med 14 procent.

Fler destinationer och högre beläggningsgrad på alla avgångar är två förklaringar bakom ökningen, enligt Ola Lindgren Nilsson, vd för Sörmlands Turistutveckling.

Nya destinationer

– Min bild är att Wizz Air ökat sin trafik då de öppnat för flygningar till fler destinationer i central- och Östeuropa, de har öppnats här under våren och sommaren. Min andra bild är att fler människor rent generellt väljer att flyga både privat och i jobbet, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

Enligt Ola Lindgren Nilsson är det nu nästan två miljoner människor som passerar Skavsta flygplats varje år. Och han tror att trenden fortsatt kommer att peka uppåt gällande antalet resenärer.

Tror på ökning

– Lyssnar man på experter kring resetrender så säger alla att resandet kommer att öka. Ekonomin i samhället blir starkare och fler lägger pengar på att resa både privat och i tjänst. Så självklart tror jag att vi kommer se en ökad tillväxt och jag hoppas vi får fler nya destinationer från Skavsta och därmed mer trafik, säger Ola Lindgren Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.