Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nettan Lindström, medarrangör bakom Mustasch Run, berätta hur hon fick idén att samla in pengar till något som enligt henne är tabubelagt. Foto: SVT

De samlar in pengar mot prostatacancer: ”Sjysst att köra ett run för gubbarna”

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals bilister och motorcyklister samlades i Strängnäs på valborgsmässoafton för att kombinera nytta med nöje. Alla fick köra och visa upp sitt fordon för en deltagaravgift som ska oavkortat gå till Prostatacancerförbundet.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och enligt Prostatacancerförbundet får 10 000 män diagnosen varje år. Det vill bilklubben Bent Eight Car Cruisers i Strängnäs uppmärksamma.

– All insamling till cancerforskning är viktig, men jag tänkte att just den här gruppen är lite underminerad, berättar Nettan Lindström, medarrangör av Mustasch Run.

Hoppas samla in 30 000 kronor

Mustasch Run har arrangerats sedan 2015 med ett avbrott på två år på grund av pandemin.

– Det känns helt underbart att vara tillbaka och vi hoppas att det kommer att åka runt 300 personer i år. Det vore fantastiskt, säger Nettan Lindström.

Senast Mustasch Run gick av stapeln samlades 200 deltagare och 20 000 kronor donerades till Prostatacancerförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.