De skjuter skarpt i Sportfredag

Uppdaterad
Publicerad

De är fostrade i Sveriges äldsta skytteförening och siktet är inställt på OS.

I veckans Sportfredag hakar vi på två landlagsskyttar i skeet – Gustav Pettersson och Edvin Moberg. Båda fostrade i Sveriges äldsta skytteförening. För Oppunda jaktskytteklubb i Katrineholm startade så tidigt som 1853.

Tränar tillsammans

Nyligen var killarna iväg på lerduve-VM där junioren Gustav Pettersson knep en 8:e plats och blev därmed rankad som den bäste juniorsvensken. Edvin Moberg åkte på sitt första senior-VM och hamnade på plats 50 bland 130 seniorer.

Sportfredag

Hemligheten bakom framgångarna är att de tränar mycket tillsammans.

– Efter som vi tränar ihop så sporrar vi varandra. Får det bra för honom så går det ofta bra för mig också. Det hänger ihop eftersom vi tränar så mycket ihop, säger Edvin Moberg.

Möt VVK:s nye tränare

Dessutom får möter du Adam Bradbury, ny tränare i Vingåkers volleybollklubb. På lördag har laget premiär i elitserien och vi åkte till Vingåker för att höra vad engelsmannen vill bidra med i VVK.

– Förhoppningsvis kan jag bidra med lite mer av allt. Jag har haft turen och glädjen att arbeta med flera kunniga tränare i Australien så förhopningsvis kan jag ta med mig det jag lärde mig där hit, säger Adam Bradbury.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sportfredag

Mer i ämnet