Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sörmlandspolisens attraherasamordnare, Libbie Oxelblad, hoppas att distansutbildningen ska locka fler till polisyrket. Foto: SVT

Deltidsutbildning på distans ska locka fler att bli poliser i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Nu lanseras en ny distans- och deltidsutbildning, ”DPU”, för poliser i Eskilstuna och Katrineholm. Förhoppningen är att studieformen ska locka fler till yrket och till skillnad från den ordinarie polisutbildningen blir man garanterad placering i hemorten.

– Om du är från Eskilstuna och vill jobba där hamnar du i Eskilstuna, berättar Libbie Oxelblad, attraherasamordnare för polisen i Sörmland.

Kan arbeta samtidigt

Intresset för utbildningen har än så länge varit stort. Oxelblad tror just att det beror på den anpassade studieformen. Under utbildningen som är på två och ett halvt år och på halvfart kan studenterna arbeta samtidigt.

– Det är många som drömmer om polisyrket, men som av olika skäl inte har möjlighet att söka, men jag tror att den kommer öppna upp för många att söka.

Ansökan till utbildningen är öppen fram till den 25 april och utbildningen planeras att starta i januari nästa år.

Sörmlandspolisens attraherasamordnare berättar varför man har valt att satsa på en distansutbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.