Filip Eriksson berättar och visar hur drivern och puttern ska kastas. Foto: SVT

Så spelar du discgolf – erfarna spelaren ger sina bästa tips

Uppdaterad
Publicerad

En frisbee ska kastas iväg och en korg med kedjor ska träffas. Men däremellan finns det en hel del att tänka på. Filip Eriksson har spelat discgolf länge och bjuder på några tips. 

Katrineholms discgolfklubb har i dag ungefär 70 medlemmar men hoppas att kunna växa i och med den nya banan som ska byggas.

– Det känns fantastiskt. Vi i klubben har tillsammans med kommunen varit inblandade i arbetet och till slut har vi fått fram en bana som vi är nöjda med, säger ordförande Filip Eriksson.

Byggs i samma område

De 18 hålen ska anläggas in skogsområdet som omger Duveholmsgymnasiet och Backavallen. Kommunen gör det tyngre arbetet vid anläggningen men klubben kommer att stå för mycket av skötseln.

– Det kommer att bli en kalasbana som kommer att ligga åt det lättare hållet jämfört med andra tävlingsbanor men samtidigt passa bra för nybörjare, säger Filip Eriksson.

I videon ovan visar Filip Eriksson upp grunderna i sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.