Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En obebodd lägenhet i bostadsområdet visade sig vara ett knarklager. Se berättelsen om polistillslaget, knarkfynden, de hemliga sms:en och kontanterna som gömts under en madrass. Foto: Lars Adolfsson/SVT, Polisens förundersökning

Drev en knarkcentral – mitt i bostadsområdet Nyfors i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Buntar med 500-kronorssedlar hittades under madrassen i pojkrummet. Mobiltrafiken avslöjade vidden av narkotikaförsäljningen som 22-åringen och hans langare skötte från lägenheten i Nyfors i Eskilstuna.

Dennis Nordberg är utredare hos polisen i Eskilstuna och arbetade med fallet, som fick sin slutpunkt i Eskilstuna tingsrätt sommaren 2022.

Enligt honom är ärendet ett bra exempel på hur narkotikahandeln fungerar och visar också vilka summor som omsätts.

Den 22-årige huvudmannen gömde 130 000 kronor under madrassen.  

– Det är ingen uppseendeväckande summa när det gäller narkotikahantering. Vi vill i allra högsta grad komma åt brottsvinsterna. Det ska inte löna sig att sälja narkotika, säger Dennis Nordberg.

Sms avslöjade knarkaffärerna

Utredningen visar också betydelsen av att polisen kan komma åt innehållet i telefoner. I det här fallet kunde sms-konversationer visa vidden av narkotikahandeln. 

– Alla har ju massor av information i sin telefon, oavsett om man är kriminell eller inte. Det är värdefullt och sådant som vi är beroende av i den här typen av ärende, säger Dennis Nordberg.  

Så greps langaren och hans 22-årige chef – se bevisen som fällde dem i videoklippet ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.