Dubbelt upp för ekologisk mat i Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

Pannkakor, nötfärs, bananer och citroner. Det är bara några av de livsmedel som numera är ekologiska i Oxelösunds kommun.

Andelen ekologisk mat har ökat med mer än det dubbla i Oxelösunds kommun. Det rapporterar sn.se.

— Under hela 2016 handlade vi 39 procent ekologiskt jämfört med 2015, då vi endast handlade 18 procent ekologiska livsmedel, säger Oxelösunds kommuns kostchef Lisa Klaesson till tidningen.

Det är ett nytt livsmedelsavtal som ger utrymme att köpa in betydligt mer ekologiskt livsmedel.

Statistiken kommer från Sveriges kommuner och landstings rapport Kommunens kvalitet i korthet.

— Det vi bland annat köper in ekologiskt är pannkakor, raggmunk, köttbullar, nötfärs, flera olika sorters fisk, majs, bönor, havregryn, socker, makaroner, bananer och citroner, säger Lisa Klaesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.