Efter arenainvigningen – nu skjuts bandysäsongen upp

Publicerad

Katrineholms bandys styrelse har beslutat att stoppa all matchverksamhet – tills vidare.

– Det är jäkligt jobbigt. Man har ju sett fram så mycket mot nya arenan och den här säsongen, säger Martin Gustafsson, styrelseledamot och informationsansvarig.

Säsongsstarten i Bandyallsvenskan är uppskjuten till 19 november. Det meddelade Svenska bandyförbundet under torsdagskvällen. Bakgrunden är skärpta coronarestriktioner i flera regioner i Sverige.

Det är inte bara allsvenskan som påverkas utan flera andra serier.

Beslut togs på torsdagskvällen

Det här påverkar den sörmländska bandyn och Katrineholm bandys styrelse tog under torsdagskvällen flera beslut som påverkar verksamheten.

– Att allsvenskan skjuts upp till 19 november gör per automatik för oss att A-lagets matcher skjuts upp till det datumet, säger Martin Gustafsson.

Enligt honom har styrelsen bland annat beslutat att pausa samtlig matchverksamhet i klubben och inte bara A-lagets matcher.

– Vi har två klubbar i länet och de träningsmatcher vi har spelar vi oftast mot lag från Stockholm eller Östergötland. Regioner där man har skärpt coronarestriktionerna. Så vi ser ingen vinning med att fortsätta klamra oss fast och fortsätta spela. Så vi har pausat.

”Pendlat mellan hopp och förtvivlan”

Nyligen invigdes den nya arenan i Katrineholm och Martin Gustafsson säger att det känns tufft att matcherna nu skjuts upp.

– Vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Vi har jobbat stenhårt med att få allt att fungera. De nya reglerna med att kunna ta in 300 åskådare har varit ett steg i rätt riktning och vi har egentligen bara väntat på ett godkännande för att kunna köra på det – men så kommer det här beslutet på torsdgskvällen... att man slår igen.

Enligt Martin Gustafsson känner spelarna förvirring och de frågar sig vad som ska hända.

– Det handlar ju bland annat om att man haft ett tydligt uppdrag – att vara som bäst just nu. Och så pausas allt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.