Polisen har i samband med händelsen upprättat tre anmälningar för grov misshandel och ytterligare en för grov skadegörelse. Foto: Fanny Renman/SVT

Efter bussattacken i Nyköping: ”Målsägandena vill inte samarbeta”

Uppdaterad
Publicerad

Personerna som utsattes vid bussattacken på Nyköpingsbro i helgen vill inte samarbeta med polisen.

– De målsägande vi har fått tag på vill inte prata med polisen. Vissa vill inte ens säga vad de heter, säger Henrik Hägglund, vid grova brotts-gruppen i Nyköping.

Det var under lördagsförmiddagen som en buss med omkring 30 personer i attackerades av ett 60-tal personer. Enligt polisen ska det ha förekommit stenkastning och flera rutor krossades. Ett stort bråk uppstod och två personer fick föras till sjukhus. Skadorna på bussen uppskattas till runt 100 000 kronor.

Händelsen involverade två grupperingar med idrottssupportrar från två Stockholmslag. Resenärerna i bussen var på väg till en bortamatch för sitt hockeylag i Jönköping. Vad den attackerande gruppen gjorde på platsen förutom att söka konflikt är oklart. Supporterpolisen i Stockholm bekräftar att de är inkopplade i ärendet.

Inga misstänkta

Henrik Hägglund vill inte uttala sig om vad det rör sig om för grupperingar, men säger att brottet är svårutrett, då ingen av de personer som man pratat med velat samarbeta med polisen.

– Det här är personer som haft med polisen att göra tidigare, säger Hägglund.

Det finns inga misstänkta för händelsen som polisen rubricerar som våldsamt upplopp.

Vad gör ni nu?

– Vi har samlat ihop de uppgifterna vi fått fram under förmiddagen. Nu ska vi ut till brottsplatsen för att undersöka den ytterligare, säger Hägglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.