Efter historiska beslutet – så jobbar City och AFC framåt

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet är fattat. Nu börjar det hårda arbetet för Eskilstuna City och AFC United inför den kommande säsongen då Solnalaget ska flytta till Eskilstuna.

Det var under måndagskvällen som en klar majoritet av Eskilstunaklubbens medlemmar röstade ja till samarbetsavtalet med AFC United. Det innebär att Solnaklubben flyttar till Eskilstuna till den 1 januari nästa år och byter namn till AFC Eskilstuna.

Minst kvalspel

Samtidigt ska City framöver sköta breddverksamheten under namnet Eskilstuna City AFC.

AFC United till Eskilstuna

Läs mer: Så ser samarbetsavtalet ut.

Och Citys nya samarbetsklubb kan redan på lördag säkra en allsvensk plats till nästa säsong. Laget har redan säkrat minst en kvalplats redan.

– Våra invånare kommer få se en härlig fotboll på Vallen oavsett om det blir Superettan eller allssvenskan. Men nu brinner det, det är bråttom och det är drygt ett halvår till nästa säsong startar och alla pusselbitar måste på plats. Men personalen kommer i alla fall att sitta på Årby och vi jobbar för fullt med bostäder, säger Per Liljeroos.

Läs mer: Klar majoritet i City röstade ja till samarbetsavtalet.

Hur ska AFC bli ett Eskilstunalag?

– Börja med att gå till Vallen och kolla på vilka fantastiska spelare som är med i AFC:s trupp. Det är många duktiga profiler i laget så gå och kolla på laget.

Drömmer om hemvändare

Hur ser drömmarna ut inför nästa säsong?

– Drömmarna är självklart att kunna ta hem en Eskilstunaprofil som Sebastian Larsson (Sunderland) eller Viktor Prodell (Elfsborg).

Se hela intervjun med Per Liljeroos i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet