Nu ska Citys framtid avgöras

Uppdaterad
Publicerad

Blir det ett samarbete mellan Eskilstuna City och AFC United? På måndagen genomförs omröstningen. SVT Nyheter Sörmland har lyssnat till både för- och motsidan.

– Vi hoppas och tror att vi gör något positivt, både för City och för Eskilstunafotbollen, säger Per Liljeroos, ordförande Eskilstuna City.

Redan i somras presenterade klubbarna att man ville se ett samarbete och sedan dess har AFC Uniteds medlemmar redan röstat ja till ett namnbyte och en flytt till Eskilstuna från och med nästa säsong.

AFC United till Eskilstuna

Tidigare i veckan kunde också SVT Nyheter Sörmland avslöja hur samarbetsavtalet ser ut.

”Vill att City ska spela i allsvenskan”

Och på måndagen är det alltså dags för Eskilstuna Citys medlemmar att rösta. En av dem som kommer att rösta nej är Anton Lindqvist. Han har följt City sedan han var tio år gammal och vill istället att laget ska satsa på att nå elitnivån på egen hand.

– Jag vill att City ska spela i allsvenskan, jag håller inte på någon annan klubb, inte på AFC United. Jag hoppas att det blir ett nej. Men jag kommer så klart att acceptera och respektera beslutet oavsett vad det blir, säger Anton Lindqvist medlem i Eskilstuna City. 

Per Liljeroos, ordförande i Eskilstuna City, och Anton Lindqvist, medlem i Eskilstuna City.

Tror på uppsving

Per Liljeroos är av en annan uppfattning och menar att City kommer få ett uppsving om man inleder samarbetet.

– Det är jag helt övertygad om. Vi kommer lyfta oss på alla nivåer och få in ett professionellt tänk på alla nivåer. Både på seniorsidan och på ungdomssidan om hur vi fostrar våra spelare, säger Liljeroos.

Om det skulle bli ett nej då?

– Då blir definitivt inget möte på tisdag med AFC utan då får vi se vad som händer.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet